Eten en drinken

Sushi maken

Al een hele tijd leek het me leuk om een keertje sushi te maken. En al ongeveer 83 jaar ben ik een ramp in de keuken. Ik dacht ook dat het heel moeilijk was en dat je zelf zeewier moest plat slaan enzo, maar daar koop je gewoon bladen voor.
Dus vandaag in ‘Koken met Jaimy’: Hoe maak je sushi.


Wat je echt nodig hebt zijn sushi bladen, sushi rijst en zo’n rolmatje. Die chopsticks en sesamzaadjes zijn voor de leuk. De sushi rijst kook je en de bladen leg je, met de gladde kant naar beneden, op het matje.


Uiteraard heb je ook etenswaren nodig om de sushi wat op te pimpen. Wij gebruikten komkommer, avocado, gerookte kip, surimi en zalm. Hierin kan je natuurlijk zelf lekker creatief zijn.


De rijst leg je op de mat en druk je plat met je vingers. Een kommetje water om je handen nat te maken is geen overbodige luxe want die rijst plakt als een malle. Daarna leg je jouw ingrediënt naar keuze (misschien moet ik een kookprogramma beginnen) op de rijst. Hier ligt er alleen komkommer maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.


En dan: rollen maar. Even het einde goed natmaken, dan blijft de rol lekker plakken. Als je rol helemaal dicht is dan is het verstandig om hem nog een keer te rollen en goed aan te drukken. Zo krijg je een lekkere stevige rol (hahaha).


En als je je rol in stukjes hebt gesneden dan heb je prachtig, zelfgemaakte sushi. Een kind kan de was doen!
Ik vond het echt leuk om te doen en het was veel makkelijker dan ik dacht. Als je van sushi houdt dan raad ik je aan om dit ook een keer te doen.

召し上がれ! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *