Sport

Sporten

Zoals ik al eerder heb aangegeven ben ik op het gebied van sporten niet heel stabiel. Ik heb van alles geprobeerd en diverse sportscholen versleten. Sommige zelfs zonder er meer dan 2 bezoekjes te hebben gebracht.
Nu moet ik zeggen dat het afgelopen jaar een jaar is geweest waarin ik nieuwe sporten heb ‘ontdekt’ en erachter ben gekomen wat ik echt leuk vind. Vandaag kun je lezen wat ik leuk vind en welke sporten ik nog wel wil proberen.

Tennis
Met stip op 1 staat tennis. Ik had dit nog nooit gedaan maar ik vind het zo leuk. Inmiddels heb ik 10 lessen gevolgd en kan ik een redelijk balletje slaan. Misschien dat ik in het voorjaar nog wel een paar lessen neem.
Ik ga doordeweeks meestal 1 of 2 keer naar de baan om vrij te tennissen en dat bevalt mij prima.

Wielrennen
Dit is iets wat ik ook vorig jaar heb ontdekt. ‘Normaal’ fietsen vind ik vreselijk maar dit is echt heel leuk. Je gaat voor je gevoel echt 100 km/u, het is ongeveer 20 km/u, maar toch.
Het is wel even wennen; dunne bandjes, voeten vast aan de trappers, dun zadel tussen je benen, je houding. Als je dat eenmaal een beetje onder de knie hebt dan is het een kwestie van kilometers maken en ben je zo een tijdje onderweg.

Hardlopen
Vorig jaar heb ik een tijdje hard gelopen. Als ik het rustig en langzaam opbouw dan gaat het wel maar ik krijg vrij snel last van mijn rug. Daarom ben ik er vorig jaar niet verder meegegaan.
Ik twijfel om het misschien weer op te gaan pakken. Even over nadenken nog want er zijn wel meer sporten die ik wil proberen.

Zwemmen
Een vriendin van mij zwemt 3 keer in de week. En dan gewoon baantjes trekken. Ik hoor daar wel meer positieve verhalen over en de fysio had dit mij ook aangeraden. Ik zie werkelijk waar nog niet voor me dat ik daar tussen al die badmutsen heen en weer aan het zwemmen ben maar ik wil het toch een keer proberen dus ik ga een keer met haar mee. Misschien vind ik het wel hartstikke leuk.

Krachttraining
Voor een strak lichaam (wie wil dat nou niet) is krachttraining de beste remedie. Dit heb ik een tijdje in de sportschool gedaan maar ik voel me echt totaal niet op mijn gemak tussen al die bodybuilders. Sta ik daar met mijn 5 kilo terwijl er naast me met gemak 30 kilo de lucht in wordt gelift. Ik vind de oefeningen wel heel erg leuk en je ziet echt resultaat. Misschien dat ik wat halter schijven aanschaf en hier op de zolder aan de slag ga.

Ik ben wel benieuwd of jij ook een sport beoefend en wat jij leuk vindt om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *