Jaimy's Post

Lifeblog & online verhaal

Social Media Detox

Social Media Detox

4 uur en 32 minuten. Dat was mijn gemiddelde schermtijd per dag van deze week.
4 uur en 32 minuten per dag.
Dat is 31,73 uur per week
Dat is ongeveer 130 uur per maand.
Dat is 1560 uur in een jaar.
Dat zijn 65 dagen per jaar.

Ik schaam me gewoon een beetje als ik dit zo op schrijf. Ik sta om 07.00 uur op en ga rond 23.00 uur naar bed. In die 16 uur dat ik wakker ben, besteed ik ongeveer 25% op mijn telefoon. Ik vind dat veel. TE veel.
Vaak scroll ik doelloos door Instagram en Facebook. Ik kijk nog even op LinkedIn, lees het nieuws en doe een spelletje. Ik check wat Monica Geuze deze week heeft gedaan en ik houd bij of ik mijn stappendoel wel haal.
Het is er ongemerkt ingeslopen en ik wil er wat aan veranderen. Ik denk, nee ik weet, dat ik mijn tijd nuttiger kan besteden. Ik kan gaan sporten, aandacht besteden aan mijn hobby’s (als je me een beetje kent, dan weet je dat die per week verschillend zijn) en me bezig houden met andere dingen.
Daarnaast krijg ik ook geen energie van die verdrietige nieuwsberichten of negatieve reacties op een post.
Dus lieve mensen, ik ga detoxen. Vanaf morgen, dan is het maart, ga ik een maand lang geen social media gebruiken.
Ik laat FaceTime, WhatsApp en bellen op mijn startscherm staan en de rest verwijder ik. Dingen die ik op mijn laptop kan doen, zoals mijn mail checken, doe ik dus ook via mijn laptop.
Ik ben heel benieuwd hoe het mij bevalt. Ik houd jullie op de hoogte! Maar wel pas over een maandje. Wish me luck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top