Persoonlijk

Sloddervos vs. Pietje Precies

Misschien herken je het, misschien ook totaal niet. Ik ben een enorme sloddervos.
Thuis, in mijn auto, op mijn bureau..het ziet er nooit strak en geordend uit.
Er slingeren 6 lipsticks, 11 bonnetjes, losse muntjes, 4 boodschappenlijstje en een liga in mijn tas rond. Mijn kleding ligt in de slaapkamer op de stapel op de stoel omdat het nog niet in de was hoeft, maar ik wil het ook niet nog een dagje aan (dus uiteindelijk belandt het toch in de wasmand).
In de woonkamer staan 6 paar schoenen, in de gang ligt mijn tennisracket en als je onderweg naar boven bent kom je ook nog minstens 5 paar schoenen tegen.
Ik ben echt heel-erg-lui en stel opruimen liever uit. ‘Dat doe ik morgen wel’, het zou bij mij op een tegeltje kunnen staan.
Ik zou best wat ordelijker willen zijn. Soms probeer ik het en ga ik vol goede moed aan de slag. Dit hou ik maximaal een week vol en dan is het alweer een zooitje.

Aan de andere kant ben ik ontzettend perfectionistisch. Vroeger merkte ik dit op school, tegenwoordig vooral op mijn werk.
Als ik een verslag, een rapport of een overzicht moet typen dan wil ik dat het er perfect uit ziet. Een mooi lettertype, overal evenveel afstand en absoluut zonder spelfouten. Alle formulieren en toetsen moeten netjes in een map en het liefst heb ik dat de tafels van de kinderen gewoon recht staan. Als ik een lijstje maak en ik schrijf iets fout dan begin ik opnieuw want ik hou niet van gekras.
Ook taken die ik moet uitvoeren wil ik zo goed mogelijk uitvoeren. Het is niet dat ik dat wil doen omdat ik het belangrijk vind wat andere mensen er van vinden, ik moet dat echt van mezelf.

Aan de ene kant ben ik dus echt een sloddervos maar aan de andere kant een hele Pietje Precies. Op zich is het redelijk in balans maar ik zou best wat netter willen zijn.
Ik ben benieuwd of jullie dit herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *