Persoonlijk

Mijn slechte gewoontes

Iedereen heeft ze, slechte gewoontes. Dit kan variëren van hele kleine dingen tot ernstige, foute slechte gewoontes. Vandaag deel ik met jullie mijn slechte gewoontes in de hoop dat ik er een paar kan gaan aanpakken.

 • Ik ontbijt niet
  Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, ik weet het. Maar ik krijg voor 10 uur echt niet veel meer naar binnen dan een kopje thee. Ik kan gewoon niet eten ’s ochtends. Vooral brood in de ochtend vind ik echt niet te doen. In het weekend wil het nog wel eens lukken maar op een werkdag is mijn stuk fruit rond half 11 het eerste wat ik naar binnen werk. Daarentegen snoep ik wel heel veel omdat ik dan honger heb..
 • Ik ben een uitsteller
  “Dat doe ik morgen wel”. Opruimen, iets voorbereiden..ik stel werkelijk waar bijna alles uit. Als ik iets op tijd af moet hebben dan is het op tijd af, maar vraag me niet hoe.
 • Ik gebruik mijn telefoon te veel
  Sinds ik de app ‘moment’ op mijn telefoon heb, kan ik zien hoe lang ik mijn telefoon per dag gebruik. Op ‘slechte’ dagen komt dat wel eens boven de 3 uur uit, 3 uur! En dat met een beetje doelloos scrollen op Facebook en Instagram. Dat moet echt minder.
 • Ik sport te weinig
  Vol goede moed begin ik ergens aan, om vervolgens toch lui op de bank te hangen in plaats van een uurtje te sporten. Ik zie er meestal tegenop om er heen te gaan maar als ik er dan ben voel ik me toch wel weer goed. Oppakken weer dus.
 • Ik koop te veel schoenen
  Gelukkig heb ik dit nog in de hand, maar ik durf wel te zeggen dat ik gemiddeld iedere maand wel 1 paar nieuwe schoenen aan schaf. Als ik ze nou ook allemaal regelmatig aan zou hebben. Maar dat is niet zo. Meestal is het wel een goede aankoop hoor, maar af en toe heb ik ze een keertje aangehad en blijven ze daarna ongedragen in de kast staan.
 • Ik laat me beïnvloeden door het humeur van andere mensen
  Als iemand anders boos tegen mij doet kan ik daar echt bloedchagarijnig van worden en daar vervolgens veel te lang in blijven hangen. En ook al trek ik mij de laatste tijd veel minder aan van andere mensen, dit is nog wel een leerpuntje
 • Ik ben lui
  Ik kan gerust een paar uur achter elkaar op de bank zitten chillen. Vooral als het om opruimen gaat ben ik behoorlijk lui.

Dit zijn mijn slechte eigenschappen. Dat van die telefoon en het sporten wil ik echt wel aan gaan pakken. Ik ga het proberen! Maar dan wel pas morgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *