Persoonlijk

Mijn positieve eigenschappen en gewoontes

Een tijdje terug deelde ik met jullie mijn slechte gewoontes. Deze post werd met veel enthousiasme door jullie ontvangen.
Vandaag deel ik dan ook graag met jullie mijn positieve gewoontes en eigenschappen. Ik moet zeggen dat ik dat veel lastiger vond om te verzinnen en heb er ook 2 x zo lang over gedaan maar I did it, lees je mee?

 • Ik ben heel nuchter
  Ik ben iemand die met beide benen op de grond staat en zich niet snel uit het veld laat slaan. Ik kan goed relativeren en schiet niet snel in de stress. Ik vind mijzelf best relaxed en dat is een fijne eigenschap.
 • Ik drink veel water en thee
  Toen ik nog bij mijn ouders woonde dronk ik vrij veel frisdrank. Dat is enorm afgenomen en nu drink ik vooral thee en water. Ik drink ook echt nog wel andere dranken maar ik probeer doordeweeks vooral water en thee te drinken.
 • Ik kom op tijd
  Als er iets is waar ik niet tegen kan dan is het te laat komen. Als ik met iemand heb afgesproken dan ben ik er minstens 5 minuten van te voren. 
 • Ik ben flexibel
  Hiermee bedoel ik niet dat ik mijn benen in mijn nek kan leggen. Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit en ben vrij makkelijk. Ook in onverwachte situaties kan ik mij snel aanpassen zonder daar problemen me te hebben.
 • Ik lach veel
  Ondanks mijn ‘resting-bitch-face’ lach ik best wel veel. Ik kan echt in een scheur liggen om stomme woordgrapjes of lachen tot de tranen over mijn wangen rollen omdat er iets grappigs is gebeurd.
 • Ik ben bescheiden
  Niet iedereen zal dit als een positieve eigenschap zien maar zelf ervaar ik dat wel zo. Ik hoef niet op de voorgrond te staan, sterker nog; ik hou er helemaal niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ik ga liever mijn eigen weg zonder al te veel opsmuk.
 • Ik kan goed met ‘kritiek’ omgaan
  Ik kan goed luisteren en ga niet in de aanval. Ik vind het juist fijn als iemand mij iets vertelt waar ik iets van kan leren. Kritiek die onterecht is kan ik makkelijk naast mij neerleggen.
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *