Persoonlijk

Lieve ik..

Met de 30 in zicht zou je kunnen zeggen dat ik toch wel echt volwassen ben. Ouder worden vind ik totaal niet erg. Ze zeggen toch altijd: wijsheid komt met de jaren. Ik geloof daar wel in. Als ik kijk wat ik de afgelopen jaren heb geleerd dan is dat een heleboel. Ik heb het dan vooral over de laatste 3 jaar.
Regelmatig heb ik artikelen gelezen waarin mensen een brief schrijven naar hun jongere ik.
Dit heeft mij geïnspireerd om een brief te schrijven naar mijn 25-jarige ik, zo’n 5 jaar geleden dus. Komt ‘ie hoor..

Hey jongere ik..

Laat ik je allereerst gerust stellen: die onzekerheid en onrust die je nu voelt wordt minder.
Onzekerheid blijft jouw zwakke plek maar die onrust in je leven verdwijnt.
Je twijfelt op dit moment over allerlei zaken in je leven: je studie, je woonplaats, je relatie, je werk.
Ik kan je nu alvast vertellen dat de twijfels bij 3 van deze zaken zullen weggaan. 

Je master gedragsspecialist ga je gewoon afmaken, ook al zie je nu even door de bomen het bos niet meer. Over een paar jaar zul je hier de vruchten van plukken en zie je in dat dit heel leerzaam voor je is geweest. 
Twente zal niet meer jouw verblijfplaats zijn. Je zult heel erg moeten wennen maar uiteindelijk zal de Randstad jou zo goed bevallen dat je besluit om na het eindigen van jouw relatie toch hier te blijven.
Zo, nu hebben we 3 van de 4 zaken kunnen bespreken.

Je werk blijft een puntje. Je hebt altijd even tijd nodig om te wennen maar je hebt leuke collega’s op je werk in Enschede, je hebt het naar je zin met je instroomgroep en je weet hoe het reilt en zeilt op school. Je weet ook dat je straks op je nieuwe school in Rhoon weer onderaan de ladder zult moeten beginnen. Het gaat ook best even duren voordat je daar jouw plekje hebt gevonden maar uiteindelijk lukt je dat. Zo nu en dan zal de gedachte of je het juiste werk wel doet nog steeds door je hoofd spoken maar diep in je hart weet je dat het (voor nu) de goede keuze is.

Even een goed bedoeld advies tussendoor: je staat nu vaak uren voor de spiegel met de krultang in je lange haar en een laag plamuur op je gezicht die je er met je nagel af kunt krabben..Meid, cut the crap en bewaar dat voor feestjes.

Als ik je nu zeg dat jij over 4 jaar een presentatie houdt voor een hele groep ouders, solliciteert naar een LB-functie waar 5 mensen aanwezig bij zullen zijn en ook nog eens de Trendhopper belt omdat je bank niet op tijd is geleverd dan zul je zeggen dat ik gek ben. 
Maar echt, je gaat zoveel sterker in je schoenen staan en inzien dat ook jij heel waardevol bent. Dat onzekere meisje zal steeds wat meer naar de achtergrond verdwijnen en daarvoor in de plaats komt een zelfverzekerde ‘volwassen’ vrouw die van zich durft te laten horen en zich minder laat beïnvloeden door de mening van anderen.

Oh ja, je toekomstige liefde zal een stuk ouder dan jij zijn en heeft 2 kids. Dit gaat voor heel wat reuring zorgen waar je het wel even moeilijk mee zal hebben. Toch zul je je hart volgen en is dit een van de beste keuzes die je gaat maken.

Uiteindelijk zul je leren dat je eigenwaarde belangrijker is dan wat dan ook, dat je echt gelukkig kunt zijn en dat ouder worden echt niet zo erg is als je nu denkt. Blijf dingen doen die bij je passen en laat je niet leiden door anderen.
Zoals Justin B. zou zeggen: Love Yourself. En zo is het.

Liefs,
Je oudere ik.

Zo, dat was hem. Ik vind het heel leuk om te schrijven maar twijfelde wel enorm of ik deze brief online moest zetten. Toch weer die onzekerheid he…
Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen.

3 thoughts on “Lieve ik..”

  1. Mooi verwoord Jaimy, precies zoals jij bent van een verlegen meisje tot een prachtige/krachtige jonge vrouw,..don’t worry be happy?

  2. Lieve Jaimy,
    Heel mooi geschreven en zo waar. Vooral het onderwerp liefde vond ik mooi verweven. Heel veel geluk lief kind!

    Carla

  3. Mooi, Jaimy. En knap. Je vind schrijven leuk. Dat is goed te merken in je blog. Ik vind schrijven ook leuk en uiteraard is mijn onderwerp: Joep. Overigens, Joep schrijft, niet ik.

    Van het begin dat ik je ken tot nu in je blog, ben je gegroeid naar een mooie persoonlijkheid. Goed van je dat je het introverte op deze oppakt. Liefs, Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *