Sport

Ik ga boksen.

Toen een vriendin van mij vertelde dat de boksschool waar zij fanatiek sport ook een vestiging ging openen in Rhoon was ik nieuwsgierig naar hoe dat zou zijn.

Jaren geleden heb ik wel eens gekeken bij een boksles maar ik werd niet heel vrolijk van die spierbundels die elkaar de tanden uit de mond sloegen.
Maar omdat ik natuurlijk niet alles boksers over één kam wil scheren was ik wel benieuwd naar hoe dat hier zou gaan. Naast tennissen wil ik namelijk wat anders erbij gaan doen.
Tennis vind ik echt heel erg leuk, alleen het is niet heel inspannend of vermoeiend, maar meer een relaxte sport. Op mijn niveau dan. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die wel heel fanatiek zijn maar voor mij is het vooral recreatief.

Toch was er iets dat me tegen hield om te gaan kijken bij het boksen. Bij nieuwe dingen moet ik altijd een beetje wennen en ik zag mezelf nog niet wekelijks te keer gaan op iemand anders.
Mijn collega was al wel wezen kijken en zij zei dat ze naast gewoon boksen ook boxing bag en circuits deden en dat het écht, écht heel leuk was.
En ze hadden een openingsactie in januari, dus het was volgens haar echt wel de moeite waard.
Op de laatste dag van januari ben ik ’s avonds dus toch maar eens wezen kijken en ik was positief verrast.

De mensen die mee deden waren gewoon heel normaal. Geen extreme spierbundels of intimiderende spierballen, maar gewoon mensen die lekker aan het sporten waren en elkaar niet aanraakten maar los gingen op de zak. Na een half uurtje te hebben gekeken dacht ik ‘fuck it, ik ga me gewoon inschrijven’.
De volgende dag heb ik het formulier weer ingeleverd en heb ik een paar bokshandschoenen gekocht.
Mocht ik mijn eerste les overleven dan zal ik jullie laten weten hoe het mij is bevallen. Wordt vervolgd dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *