Jaimy's Post

Lifeblog & online verhaal

I did it!

I did it!

1 maand. 31 dagen. 744 uur. En daar zijn we dan. Vandaag is het 1 april. Op 28 februari zette ik op mijn Instagram een poll met de vraag of ik deze social-media-detox een maand vol zou houden. Een ruime meerderheid stemde tegen. Ook toen ik maandag op mijn werk kwam, kreeg ik te horen: ‘Dat houd jij nog geen week vol!’.
Nou kan ik deze mensen enigszins begrijpen. Mijn doorzettingsvermogen is normaal gesproken niet echt je van het.
Maar in dit geval is het gelukt. I did it! Een maand zonder social media. En ik breng jullie graag op de hoogte van mijn ervaringen.

 • Ik stond er echt van te kijken hoe vaak ik in de eerste week mijn telefoon pakte. Even in de pauze, op de bank of in bed. het was echt een soort verslaving. Niet aan mijn telefoon, maar aan de dingen die er op stonden.
 • Mijn mail heb ik er ook van af gehaald, die checkte ik deze maand op een laptop. Dat werkte voor mij prima. Het enige onhandige was bijvoorbeeld als er een QR-code uit een mail moest worden gescand bij het ophalen van een pakje.
 • Misschien miste ik van alle apps de nieuwsapps nog wel het meest. Ik lijk wel een soort nieuwjunk. Maar ik vind het heerlijk om te lezen dat André weer weg is bij Monique of dat Monica Geuze een huis heeft gekocht.
 • Ik heb een veel rustiger gevoel. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar op de een of andere manier maakt het me soms onrustig om van zoveel mensen iets te weten.
 • Ik heb meer tijd voor andere dingen. Normaal ging ik bij thuiskomst op de bank zitten, en checkte ik gerust een uur mijn telefoon. Nu las ik een boek, ging ik koken of nam ik even de tijd om met mijn moeder, zus of vriendin te appen.
 • Mijn schermtijd ging van gemiddeld 4,5 uur naar 1 uur en 20 minuten.
 • Geen idee of het door mijn detox kwam, maar ik heb minder hoofdpijn en val minder vaak ik slaap op de bank.

  Nou vind ik het ook wel weer fijn om vanaf vandaag af en toe weer even lekker op Instagram te kunnen gluren. Maar ik heb wel besloten dat ik alleen accounts volg, waar ik blij van word of energie van krijg.
  Want eerlijk, die Temptation-Island-deelnemers hoef ik echt niet meer te volgen…

  Het is mij heel goed bevallen en ik kan het echt iedereen aanraden. Ik heb er totaal geen moeite mee gehad, en zou er zo nog een maand achter kunnen plakken. Maar dat gaan we niet doen. Want ik ga NU kijken, hoeveel notificaties ik heb gemist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top