Geen categorie

Happy new hair!

Toen ik mijn foto’s aan het doorspitten was, viel het mij op dat ik best veel verschillende kapsels heb gehad. Qua lengte, kleur en model.
Ik heb foto’s vanaf 2011 op een rijtje gezet en zal jullie laten zien welke kapsels ik allemaal heb gehad de afgelopen 7 (!) jaar.

2011/2012
Het begon met lang, heel lang haar. Mijn haar heeft van zichzelf een slag. Toen ik nog lang haar had gebruikte ik regelmatig de krultang. Alleen is mijn haar zó dik dat ik serieus wel 3 kwartier bezig was, voor ik mijn hele haar had gekruld. En met stijlen hetzelfde verhaal.
Ik weet nog dat ik op een gegeven moment gewoon klaar was met mijn lange haar en dat ik iets anders wilde alleen durfde ik het echt niet. Mijn ouders waren op vakantie en ik dacht: ik ga het gewoon doen. En zo ging ik van heel lang haar, naar schouderlang haar.
Dat beviel mij prima dat ik er een paar weken later nog een stuk af liet knippen en een heuse boblijn had.

2013
Toch liet ik het weer iets langer groeien en deed ik heuse ‘featherlocks’ in mijn haar. Ja mensen, dat was hip toen.
Op tv zag ik iemand die een asymmetrische boblijn had. De ene kant langer dan de ander. Dat wilde ik ook.
Even was dat leuk, maar na een tijdje irriteerde het me.


2014/2015
Weer een stukje langer én een kleurtje erdoorheen. De eerste keer dat ik mijn haar had gekleurd en ik ging afrekenen, schrok ik wel even bij de kapper. Dat veel en dik haar laten kleuren ook meer geld kost had ik even niet bedacht. Deze periode vond ik mijn langere haar wel weer leuk.
Dat ik van experimenteren met mijn haar hou, mag duidelijk zijn. Een beetje blond erdoorheen, waarom niet?
Dat was echt een hele gave kleur, een beetje zo’n as-kleur. Het enige nadeel is dat het best lastig bij te houden is. De kleur blijft even mooi maar vervaagt al vrij snel.
En eind 2015 was ik er weer klaar mee en ging de schaar er weer in. Weer een boblijn.

Een iets langere boblijn beviel me prima. Maar ik vond het ook snel weer saai dus ik besloot dat er een rood-achtig kleurtje doorheen moest. Dat was niet echt een succes. De kleur was niet mooi ingezet dus ik moest terug en daarna werd hij al snel een soort van oranje. Dat ga ik dus nooit meer doen.
Van rood naar blond en weer een stuk korter. Deze korte boblijn vond ik net iets te kort. Opzich stond het best leuk maar ik voelde me er niet heel fijn bij.
De laatste foto is van december 2017 en op dit moment is mijn haar een klein stukje korter dan daar.

Na jaren experimenteren en allerlei modellen te hebben geprobeerd ben ik er wel uit dat een boblijn mij het best bevalt. Het is makkelijk, staat vlot en is goed in model te brengen.
Soms wil ik mijn haar nog wel eens heel lang laten groeien maar dat kost zoveel moeite om het dan mooi te houden dus ik hou het bij een bobje.
Die askleur die ik eerder heb gehad zou ik nog wel een keer willen, dus dat zal wel mijn volgende projectje worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *