Persoonlijk

Een nieuw schooljaar

We gaan alweer richting het einde van augustus (OMG, het is bijna Kerst) en het nieuwe schooljaar gaat alweer bijna van start. Als juf heb ik de luxe om te genieten van een hele lange zomervakantie. Maar na 6 weken heb ik ook weer heel veel zin om te beginnen. De komende tijd staan er op werkgebied leuke dingen op de planning waar ik naar uit kijk en die deel ik graag met jullie.

  • Groep 5/6

Ik ben als leerkracht begonnen in Enschede. Daar heb ik ingevallen in alle groepen van de basisschool. Mijn voorkeur lag toen bij de kleuters en dat heb ik ook heel wat jaartjes gedaan. Toen ik in Rhoon ging werken, ben ik begonnen in groep 6. Dit was voor een paar maanden en dat beviel mij heel goed. Daarna kwam ik weer bij de kleuters terecht. Ik merkte dat het bij mij na 5 jaar voor de kleuters te hebben gestaan een beetje begon te kriebelen om wat anders te doen. Ik kwam terecht in groep 3. Dit was ontzettend leuk. Ik ben iemand die heel veel dingen leuk vindt en ook heel veel groepen leuk vindt.
Toen vorig schooljaar de vraag kwam wat ik er van zou vinden om dit jaar groep 5/6 te gaan doen, had ik even wat bedenktijd nodig want ik had het erg naar mijn zin in groep 3 en had nog maar 1,5 jaar lesgegeven aan deze jaargroep. Toch sprak groep 5/6 mij wel erg aan en ging ik er serieus over nadenken.
Nadat ik mij verdiept had in combinatieklassen werd ik steeds enthousiaster. De leerstof van groep 5 en 6 spreekt mij ook aan en ook de leeftijd van de kinderen vind ik een pluspunt. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat ik deze uitdaging wel aan wilde gaan.
Deze vakantie heb ik internet afgespeurd om inspiratie op te doen en ik heb echt zoveel zin om weer te gaan starten. Deze week ga ik naar school om de klas in te richten, ga ik allerlei documenten uitprinten en dan vol goede moed van start de 27e. Dit is iets waar ik met veel plezier naar uit kijk en ik verwacht dat het een geslaagd schooljaar gaat worden.

  • 4 dagen werken

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de PABO. Dat betekent dat ik dit jaar mijn 9e schooljaar in ga. Ik heb altijd fulltime gewerkt en dat is me prima bevallen. Tot ongeveer 1,5 jaar geleden; ik kreeg een nieuwe relatie, ging samenwonen, we krijgen om het weekend de kids over de vloer en het werd allemaal behoorlijk veel. Eigenlijk besteed ik alle doordeweekse dagen van de week voor het grootste deel aan werk. En hoe leuk ik mijn werk ook vind, er zijn ook nog andere dingen in mijn leven die ik belangrijk vind.
Ik heb er heel lang over nagedacht en allerlei gedachten spookten door mijn hoofd: zou ik veel op mijn werk missen, ze vinden me vast lui, kan ik nog wel nieuwe schoenen kopen, straks denken ze dat ik zwanger ben.
Na alles op een rijtje te hebben gezet en er goed over te hebben gepraat thuis heb ik de knoop doorgehakt en ga ik vanaf volgend schooljaar 4 dagen werken. Ik denk dat het bij mij zorgt voor een beetje rust en sommige dagen zal ik nodig hebben voor mijn studie.

  • Studie

Dat brengt mij gelijk bij het volgende punt. Want jawel, ik hou van uitdagingen en wil mezelf blijven ontwikkelen. Daarom ga ik volgend jaar weer aan de studie. Ik vind studeren leuk, leerzaam en het geeft me energie. Na de PABO heb ik de Masteropleiding Special Educational Needs gevolgd, ik ben toen afgestudeerd als gedragsspecialist. Daarna heb ik diverse cursussen gedaan maar de wil om wat anders te gaan doen kriebelde weer.
Mijn nieuwe studie begint in september en duurt 1 jaar. Ik kijk hier erg naar uit. Ik vind het ook best wel spannend maar ik weet zeker dat het heel leerzaam voor mij zal zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *