Persoonlijk

#1

Ik had me nog zo voorgenomen om deze vakantie wat extra artikelen online te zetten. In werkelijkheid zijn er welgeteld 0 extra posts online gekomen.
Het ontbreken van zin is de oorzaak en als die zin er wel was dan had ik weinig inspiratie.
Zo af en toe lukt het me heel goed om iets op ‘papier’ te zetten en weet ik precies wat ik kwijt wil, maar deze vakantie had ik dat niet zo.
Ik heb me vooral bezig gehouden met andere leuke dingen doen en ik heb ervan genoten.

Ik heb bijgekletst met mijn beste vriendin, een dagje geshopt met mijn moeder, ben een weekendje weg geweest met vriend, kids, zusje en vriend en heb zelfs op werkgebied heel wat inspiratie opgedaan.
Tot een paar jaar geleden voelde ik altijd een soort van verplichting om iets te doen als ik thuis zat: het huis opruimen, afspreken met iemand die je al 88 jaar niet meer hebt gesproken of gezien of naar de sportschool gaan omdat dat hoort. Dingen waar ik echt niet vrolijk van werd.

Ik leer steeds meer om mezelf op de eerste plaats te zetten. Om dingen te doen die ík leuk vind en om om te gaan met mensen waar ík blij van word.
Als ik dit zo opschrijf voel ik me echt een egoïstische diva maar als je jezelf niet op de eerste plaats zet, wie doet dat dan wel?
Wanneer je goed voor jezelf zorgt, zit je ook beter in je vel. Daar ben ik van overtuigd.
Jezelf op de eerste plaats zetten betekent voor mij: goed voor jezelf zorgen, voor jezelf opkomen en nee durven te zeggen, en in jezelf geloven.
Dingen en mensen die jou niet blij of gelukkig maken heb je in mijn ogen niet nodig. Daar heb je alleen maar last van. Als iets voor jou niet goed voelt dan moet je het niet doen.


Als ik zie dat er mensen zijn die de hele week werken en vervolgens ook nog hun hele weekend volgepland hebben staan met feestjes en partijen, vraag ik mezelf af: doe jij dit omdat je dit zelf zo leuk vindt of doe je dit voor iemand anders?
En er zullen vast mensen tussen zitten die er blij van worden om tientallen feestjes per jaar af te struinen maar ik denk ook dat er mensen tussen zitten die zich verplicht voelen naar andere mensen. Want als ik niet naar jouw feestje ga, dan kom jij niet op mijn feestje. Als dat een reden moet zijn om ergens heen te gaan dan is de intentie toch helemaal verkeerd?
Voor jezelf zorgen betekent niet dat je vriendschappen of relaties moet verwaarlozen. Je kunt nog steeds klaar staan voor iemand anders maar als je genoeg aandacht aan jezelf geeft kun je makkelijker ruimte maken voor anderen.
Vergeet niet, dit is mijn mening en ik kan ook begrijpen dat mensen er helemaal anders over denken. Dat is ook prima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *